Va propunem sa petrecem o zi minunata in natura pe vaile si branele cunoscute si necunoscute, marcate si nemarcate ale muntilor Bucegi inconjurati de peisaje salbatice si pereti abrupti de piatra.
Vom parcurge un traseu nemarcat Crucea Caraiman, traseul va fi facut in coborare, se prezinta ca fiind inclinat, cu grad de dificultate si saritori, indicat a se face cu ghizi si instructori specializati si echipament de alpinism.
 
DATA : 16 Septembrie
LOCATIE: Busteni, M-tii Bucegi
 
Nr participanti: 7 – 13 pers
 
PLECAREA va fi la ora 9 din Busteni de la Telecabina. Urcarea se va face cu Telecabina pana la Babele urmand apoi traseeul marcat catre Crucea Caraiman. De aici traseul nostru se va continua pe nemarcat pana la Portita Caraiman, portiune abrupta cu saritori in care vom folosi tehnici si metode de alpinism. De la Portita Caraiman vom traversa Brana Portitei ajungand ulterior in Jepii Mici.
Brana Portitei traverseaza fetele Caraimanului pe la jumatatea inaltimii, din Valea Jepilor pana in Valea Seaca, trecand prin Portita Caraimanului, o arcada naturala de piatra. Ca toate branele, se caracterizeaza printr-o vegetatie bogata, in primul rand flori de munte. Pornind din Valea Jepilor, cota 1850m, brana urca spre Tarla Berbecilor (cota 1890 m), trecand de Creasta Branelor, de unde coboara in firul Vaii Spumoase.
Pe acest traseu se facea accesul in valea Jepilor venind pe poteca cea veche, din poiana Kalinderu, in epoca de inceput a turismului din Bucegi. In continuare, brana urca la Portita Caraimanului trecand pe sub Peretele Portitei. De la Portita traseul coboara spre Jepii Mici, aventura noastra terminandu-se cu coborarea in Busteni.
 
ECHIPAMENT OBLIGATORIU:
– bocanci
– rucsac de tura cu apa mancare
– geaca si pantaloni impermeabili
– manusi rapel
– haine si sosete schimb
– lanterna (frontala)
 
Traseul are un grad de dificultate moderat. Persoanele doritoare trebuie sa detina un minim de cunoștințe in utilizarea echipamentelor de alpinism si sa poata sa isi gestioneze teama de inaltime.
 
Se include echipamentul de alpinism (ham, corzi, carabiniere, casca), instructorii specializati, filmari si poze cu camere profesionale .

Pret: 250 lei/persoana

Pentru detalii si rezervari va rugam sa ne contactati.