Prin Vai Si Brane In Bucegi (Traseul Celor 3 Brane)

Va propunem sa petrecem o zi minunata in natura pe vaile si branele cunoscute si necunoscute, marcate si nemarcate ale muntilor Bucegi inconjurati de peisaje salbatice si pereti abrupti de piatra.

DATA : 14 octombrie
LOCATIE: Sinaia, M-tii Bucegi

Nr participanti: 5 pers – 13 pers

PLECAREA va fi din Sinaia pe drumul catre Piatra Arsa apoi vom urma poteca catre Sfinx continuand pe lângă Releul Costila apoi traseul nostru coboara prin Hornul lui Gelepeanu de unde pe dreapta se va inalta semet Brana mare a Costilei.

Brana Mare a Costilei ne va cuceri pe toti si peretele abruptului Costila, o cetate cu pereti imensi si turnuri fara numar ce rasar din toate partile.
Brâna Mare a Coştilei (sau Brâul Mare al Coştilei) este prototipul brânelor montane prin excelenţă. Cea mai lungă brână din Bucegi încinge la mare înălţime masivul Coştilei din Valea Albă până în cea a Priponului, cu o singura întrerupere, tăietura adâncă a Mălinului.


Brâna Mare oferă cea mai cuprinzătoare imagine de ansamblu asupra complexităţii formelor de relief şi bogăţiei valorilor alpine ale acestui masiv.


Printre multele bogăţii sunt şi florile de munte ce ne vor incanta privirea de-a lungul traseului continuand pe Valea Alba prin Brana Vaii Albe.
Valea Alba este un traseu nemarcat cu grad de dificultate alpinistica 1A. Continuam pana la Monumentul Eroilor si apoi pe Brana Crucii pana la cabana Caraiman. Spre sfarsitul zilei pasii nostri se vor îndrepta inapoi la Piatra Arsă.

ECHIPAMENT OBLIGATORIU:
– bocanci
– rucsac de tura cu apa mancare
– geaca si pantaloni impermeabili
– manusi rapel
– haine si sosete schimb
– lanterna (frontala)

Traseul are un grad de dificultate moderat. Persoanele doritoare trebuie sa detina un minim de cunoștințe in utilizarea echipamentelor de alpinism si sa poata sa isi gestioneze teama de inaltime.

Pachetul ziua de aventura, echipamentul de alpinism (ham, corzi, carabiniere, casca), instructorii specializati, filmari si poze cu camere profesionale .

Toti cei ce vor achita costul evenimentului pana la data de 10 octombrie , vor beneficia de o reducere de 10 %.

Add Your Comment