Secretele Bucegilor

Gravity Adventure are placerea de a va invita pe 20-21 Mai la unul dintre cele mai frumoase evenimente – Secretele Bucegilor.

Evenimentul cuprinde 2 zile de activitati montane structurate astfel:

ZIUA 1 – Traseu aplicativ compus din mai multe activitati montane de alpinism si aventura desfasurate sub forma unui traseu aplicativ – poligon alpinism Sinaia.

ZIUA 2 – Parcurgerea unui traseu nemarcat Brana Portitei, traseul va fi facut in coborare, se prezinta ca fiind inclinat, cu grad de dificultate si saritori, indicat a se face cu ghizi si instructori specializati si echipament de alpinism.

DATA : 20-21 Mai
LOCATIE: Sinaia, M-tii Bucegi

Nr participanti: min 7 pers – max 12 pers

Ziua 1:
PLECAREA va fi la ora 10 din Sinaia, vom urca pe drumul catre Cota 1400 unde dupa cateva serpentine, vom parca masinile si ne vom deplasa catre Poligonul de Alpinism.

Traseul aplicativ cuprinde:

 • Escaladarea unui horn stancos;
 • Via Ferrata scaldata in raze de soare de unde orasul Sinaia va putea fi privit de sus;
 • Pod Indian care ne va da o priveliste de ansamblu a imprejurimilor;
 • Alunecare in coarda in Rapel;
 • Pendulul care ne va aminti de binecunoscutul leagan din copilarie.

Ziua 2
PLECAREA va fi la ora 9 din Sinaia. Vom parcurge Drumul catre Piatra Arsa unde vom lasa masinile si vom porni catre Cabana Caraiman. Incepem apoi coborarea pe Jepii Mici si ulterior vom face stanga pe Brana Portitei.
Brana Portitei traverseaza fetele Caraimanului pe la jumatatea inaltimii, din Valea Jepilor pana in Valea Seaca, trecand prin Portita Caraimanului, o arcada naturala de piatra. Ca toate branele, se caracterizeaza printr-o vegetatie bogata, in primul rand flori de munte. Pornind din Valea Jepilor, cota 1850m, brana urca spre Tarla Berbecilor (cota 1890 m), trecand de Creasta Branelor, de unde coboara in firul Vaii Spumoase.
Pe acest traseu se facea accesul in valea Jepilor venind pe poteca cea veche, din poiana Kalinderu, in epoca de inceput a turismului din Bucegi. In continuare, brana urca la Portita Caraimanului trecand pe sub Peretele Portitei. De la Portita traseul coboara spre Poiana Inalta si apoi se ajunge in Valea Spumoasa
Cele trei cascade și perdeaua de apă alcătuiesc punctul central al peisajului din Valea Spumoasă.
Ziua se incheie cu coborarea in Busteni de unde vom merge sa recuperam masinile lasate in Piatra Arsa.

ECHIPAMENT OBLIGATORIU:

 • Bocanci;
 • Rucsac de tura cu apa/mancare;
 • Geaca si pantaloni impermeabili;
 • Manusi rapel;
 • Haine si sosete de schimb;
 • Lanterna ( frontala );

Traseul are un grad de dificultate moderat. Persoanele doritoare trebuie sa detina un minim de cunoștințe in utilizarea echipamentelor de alpinism si sa poata sa isi gestioneze teama de inaltime.

Pretul – 390 lei, ce include 2 zile de aventura, echipamentul de alpinism (ham, corzi, carabiniere, casca), instructorii specializati, filmari si poze cu camere profesionale .
Pret ziua 1 –  220 lei.

Pret ziua 2 – 170 lei.

*Toti cei ce vor achita costul evenimentului pana la data de 17 Mai vor beneficia de o reducere de 10 %, respectiv 350 lei 2 zile de aventura, 200 lei – ziua 1, 150 lei ziua 2.

Pentru mai multe detalii si rezervari va rugam sa completati formularul de mai jos:

[contact-form-7 404 "Negăsită"]