Tabere de Vara pentru copii

Vacanta de vara este foarte aproape si odata cu ea vor incepe si taberele de vara pentru copii.

Ce ar trebui sa stie parintii inainte de a se decide cu privire la organizator:

Ghizii montani sau Instructorii de Aplinism sunt atestati? Asigurati-va de aceste lucruri prin solicitarea organizatorului unei legitimatii/diploma in acest sens;


Unde se desfasoara activitatile?

Activitatile ar trebui sa fie desfasurate in locurile specificate de organizator. Spre exemplu daca tabara de vara pentru copii cuprinde si activitati montane, solicitati organizatorului toate detaliile cu privire la acest aspect. In multe cazuri, organizatorii nu ajung in locurile specificate si fac fotografii in diferite pozitii in alte locuri ca totul sa para ca fiind pe munte.


Cum iau legatura cu copilul meu pentru a ma asigura ca totul este in regula?

Recomandarea noastra este ca interactiunea dintre dvs. si copil sa fie cat mai mica pentru a nu ii distrage atentia de la activitatile din tabara. In foarte multe cazuri, din cauza interactiunii parintilor prea mare cu copii, acestia nu mai vrut sa participe la activitatile din cadrul taberei si parintii au fost nevoiti sa vina sa-i ia.


Ce ar putea invata, in afara de de activitatile din cadrul taberei, copilul meu intr-o tabara de vara, la munte?

In primul rand copilul dvs. trebuie sa afle ce ar trebui sa faca si ce nu ar trebui sa faca atunci cand grupul pleaca la activitati (sa nu paraseasca grupul fara acordul insotitorilor – aceasta este principala regula). Pentru restul activitatilor, i se vor prezenta regulile pentru fiecare activitate in parte. De asemenea, copii vor informati cu privire la fauna, animalele ce traiesc in zona respectiva, istorie etc. Este foarte important ca acestia sa cunoasca cat mai bine locurile in care se desfasoara activitatile din cadrul taberei.

In final, din experienta avuta, va recomandam ca atunci cand trimiteti copilul in tabara sa incercati sa va detasati putin de acesta pentru a se putea distra, concentra si invata tot ceea ce ii va fi prezentat in cadrul taberei de vara pentru copii.


Tabara de vara pentru copii organizata de noi isi propune sa atinga toate punctele mentionate mai sus, pe langa activitatile pe care le vor avea copii in cadrul taberei (alpinism, coborare in rapel, tiroliana, pendul, pod indian, tir cu arcul, orientare turistica cu busoala/harta, treasure hunt etc.).

Tu ce planuri ai facut celui mic vara asta?

Verifica perioadele disponibile aici: ADVENTURE CAMP 2019