Tehnici Montane Prin Peretii Bucegilor

Va propunem o aventura inedita la munte ce imbina drumetia montana cu elemente de alpinism si un atelier de tehnici si activitati specifice.

Update 28.07.2017: Indiferent de nivelul de nivelul de pregatire si al cunoștiințelor detinute, pe munte este esential sa respectam anumite legi pentru siguranta noastra a tuturor, asa ca am decis din cauza instabilitatii conditiilor meteo sa anulam evenimentul din acest weekend.
Va multumim pentru intelegere si va asteptam in urmatoarele aventuri marca Gravity Adventure😉

Pachetul cuprinde 2 zile de activitati montane structurate astfel:

ZIUA 1 – Valea Vanturis este un traseu nemarcat abrupt cu cascade de 50-70m practicabil doar cu echipament specific si instructori specializati.

ZIUA 2 – Atelier tehnici alpinism si activitati montane desfasurate in poligon alpinism Sinaia.

DATA : 29 – 30 iulie
LOCATIE: Sinaia, M-tii Bucegi

Nr participanti: 5 pers – 13 pers

Pentru ca e perioada prielnica si starea vremii permite ca doar e vara si daca apa cristalina ne va uda nu va face decat sa ne aduca zambetul pe chipurile noastre, vom parcurge Valea Vanturis in intregime cu toate Cascadele.

PLECAREA in ZIUA 1 va fi la ora 8 din Sinaia. Vom parcurge Drumul catre Piatra Arsa unde vom lasa masinile. Una dintre masini ramane la finalizarea traseului pentru a recupera celelalte masini ce raman parcate pe drumul catre Piatra Arsa.

La intrarea in traseu se va face echiparea corespunzatoare si sedinta tehnica.

Traseul parcurge treptat poteca larga pe plai inierbat, vale de rau seaca, cascade salbatice de 50-70 m lungime, vale cu bolovani si traversee tehnice iar in final poteca prin padure pana la masini.

Coborarea cascadelor se va face asigurat in tehnica rapelului si in deplina siguranta ca si tot traseul de altfel, necesitand atentie sporita la indicatiile instructorilor .

PLECAREA pentru ZIUA 2 va fi la ora 9 din Sinaia, vom urca pe drumul catre Cota 1400 unde dupa cateva serpentine, vom parca masinile si ne vom deplasa catre Poligonul de Alpinism.

Asadar va invitam:

– sa va initiati sau imbogatiti cunostintele despre tehnicile de baza in alpinism, care va vor permite abordarea unor trasee de catarat de nivel începător sau mediu precum si insusirea unor elemente si tehnici esentiale in efectuarea asigurarilor in coarda sau in coborarile asigurate
– sa prindeti aripi in Pendul,
– ca mai apoi sa incercati Urcarea in coarda in Surplomba.

Durata aproximativa este de 8 ore ce implica intinderea si recuperarea corzilor timp in care puteti manca, hidrata, schimba pareri si impresii.

ECHIPAMENT OBLIGATORIU:

– bocanci
– rucsac de tura cu apa mancare
– geaca si pantaloni impermeabili
– manusi rapel
– haine si sosete schimb
– lanterna (frontala)

Traseul are un grad de dificultate moderat. Persoanele doritoare trebuie sa detina un minim de cunoștințe in utilizarea echipamentelor de alpinism si sa poata sa isi gestioneze teama de inaltime.

Pachetul include ziua de aventura, instructorii specializati si echipament specializat( hamuri, casti, corzi carabiniere, opt rapel) filmari si poze cu camere profesionale .

Pret:

  • 245 Lei o zi
  • 435 Lei 2 zile

*Toti cei ce vor achita costul evenimentului pana la data de 26 Iulie vor beneficia de o reducere de 10 % din pretul afisat.

Pentru mai multe detalii si rezervari va rugam sa completati formularul de mai jos:

 [contact-form-7 404 "Negăsită"]