Toamna pe Vanturis

Fiindca iarna incepe sa se apropie cu pasi repezi va propunem sa profitam inca de zilele frumoase de toamna si petrecem impreuna la Inaltime pe Vanturis asa cum deja v-ati obisnuit.

Valea Vanturis este un traseu nemarcat abrupt cu cascade de 50-70m practicabil doar cu echipament specific si instructori specializati.

DATA : 11 Noiembrie
LOCATIE: Sinaia, M-tii Bucegi

Nr participanti: 5 pers – 13 pers

PLECAREA va fi la ora 9 din Sinaia. Vom parcurge Drumul catre Piatra Arsa unde vom lasa masinile. Una dintre masini ramane la finalizarea traseului pentru a recupera celelalte masini ce raman parcate pe drumul catre Piatra Arsa.

La intrarea in traseu se va face echiparea corespunzatoare si sedinta tehnica.

Traseul parcurge treptat poteca larga pe plai inierbat, vale de rau seaca, cascade salbatice de 50-70 m lungime, vale cu bolovani si traversee tehnice iar in final poteca prin padure pana la masini.

Coborarea cascadelor se va face asigurat in tehnica rapelului si in deplina siguranta ca si tot traseul de altfel, necesitand atentie sporita la indicatiile instructorilor .

Durata aproximativa este de 8 – 10 ore ce implica intinderea si recuperarea corzilor timp in care puteti manca, hidrata, schimba pareri si impresii.

ECHIPAMENT OBLIGATORIU
– bocanci
– rucsac de tura cu apa mancare
– geaca si pantaloni impermeabili
– manusi rapel
– haine si sosete schimb
– lanterna (frontala)

Traseul are un grad de dificultate moderat. Persoanele doritoare trebuie sa detina un minim de cunoștințe in utilizarea echipamentelor de alpinism si sa poata sa isi gestioneze teama de inaltime.

Pachetul include ziua de aventura, echipamentul de alpinism (ham, corzi, carabiniere, casca), instructorii specializati, filmari si poze cu camere profesionale .