Vf. Omul si Canionul Horoabei

Va propunem 2 zile de Hiking pe traseele din imprejurimile Cabanei Padina, mai exact:
Ziua 1: Vf Omul pe Valea Obarsiei
Ziua 2: Canionul Horoabelor

DATA : 10 – 11 IUNIE
LOCATIE: Sinaia, M-tii Bucegi

Nr participanti: min 7 pers – max 13 pers


PLECAREA va fi la ora 9 din Sinaia.
La intrarea in traseu se va face sedinta tehnica.

Traseul din ZIUA 1 incepe din Sinaia- Cabana Cuibul Dorului – Şaua Dichiu – Cabana Bolboci – Spre Hotel Peştera – Salvamont Peştera
De la Hotelul Peştera traseul coboară o porţiune scurtă pe potecă spre nord-vest, urmand spre nord drumul pastoral de pe Valea Obârşiei.
Apoi traseul nostru se bifurca spre dreapta intrând pe marcaj cruce albastră cu direcţia Babele – Valea Doamnei spre Şaua Bătrâna.
Se continua in urcare pe un valcel al Piciorului Babelor si apoi cu o coamă lungă, pana la pajiştile de sub Obârşie, Culmea Doamnele, Izvorul si Cascada Obârşiei, Mecetul Turcesc ca mai apoi poteca va trece printr-o şa situată langa Vârful Văii Cerbului, pe creasta despărţitoare dintre Valea Obârşia lalomiţei şi Valea Cerbului.
De aici se poate admira Vf Omu si o multitudine de vai scaldate in raze de soare si picuri de roua dimineata la rasarit.

In ZIUA 2 intrarea in traseu se face putin mai sus de Cabana Padina, pe la jumatatea drumului spre biserica si pestera Ialomicioara. Se traverseaza spre stanga poiana larga strajuita spre nord-vest de impunatorul turn de stanca al Seciului. In padure, vegetatia este deasa si peisajul unul destul de salbatic. Urmeaza prima Cascada si de aici traseul devine si putin mai abrupt si incepe sa urce prin peretele stang al canionuluil apoi doua arcade de stanca mici si pitoresti pe care poteca le traverseaza. Iesirea din cea de-a doua arcada se face fix in dreptul Izbucului Horoabei, ale carui ape acopera poteca. Izbucul e cativa metri mai sus, acoperit de bolovani si muschi, asa ca nu se vede locul de unde apa iese din pamant, insa cascada mica si bolovanii acoperiti de muschi pe care ii traverseaza poteca impreuna cu arcada sapata in stanca sunt perfecte pentru un loc de popas. Mai sus de izbuc poteca continua printre peretii abrupti ai Ponorului Horoabei. Spre finalul traseului valea se largeste, poteca iese din vale urca in culmea vestica a Bucegilor, putin mai la sud de Coltii Tapului apoi traseul se continua inapoi catre Padina.

Durata aproximativa este de 5- 8 ore, timp in care ne putem bucura de linistea naturii si frumusetea vailor, pauza de masa si hidratare schimbam pareri si impresii.

ECHIPAMENT OBLIGATORIU:

  • bocanci;
  • rucsac de tura cu apa/manacare;
  • haine si sosete de schimb;
  • lanterna ( frontala );

*Traseul are un grad de dificultate mediu.

Pretul este 335 lei– pachet 2 zile, 190 lei – 1 zi, ce include ziua de aventura, instructorii specializati, filmari si poze cu camere profesionale . Cei ce doresc cazare pot face rezervari la Cabana Padina, Cabana ANSMR sau celelalte pensiuni din zona.

Toti cei ce vor achita costul evenimentului pana la data de 5 Iunie vor beneficia de o reducere de 10 %( 300 lei – pachet 2 zile, 170 lei – 1 zi)